+30 23410 70227

 PROPHARM - Καλλυντικά Οlive Touch

Οι θαυματουργές ιδιότητες του ελαίου κάνναβης στα καλλυντικά & τα οφέλη της

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό ακούγοντας τη λέξη κάνναβη; Σίγουρα την έχετε συνδέσει με κάτι εθιστικό που η χρήση της βλάπτει τον οργανισμό. Ωστόσο, δεν ισχύει κάτι τέτοιο για το έλαιο της κάνναβης, αφού στο χώρο της κοσμετολογίας τα καλλυντικά με κάνναβη έχουν δει ιδιαίτερη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια.

 

Λίγα λόγια για την κάνναβη…

Η κάνναβη χρησιμοποιείται από την ανθρωπότητα από αρχαιοτάτων χρόνων. Ήδη το 6.000 π.Χ. σπόροι κάνναβης χρησιμοποιούνταν για τροφή στην Κίνα, ενώ η πρώτη καταγεγραμμένη χρήση κάνναβης για φαρμακευτικούς σκοπούς χρονολογείται το 2727 π.Χ.. Αξιοσημείωτη είναι η αναφορά του Ηροδότου το 430 π.Χ. στην τελετουργική χρήση της Κάνναβης από τους Σκύθες.

H κάνναβη ή κάνναβις είναι γένος φυτών στο οποίο ταξινομούνται συνήθως τρία διακριτά είδη φυτών: 

Κάνναβη η ήμερη (Cannabis sativa) - Ινδική κάνναβη (Cannabis indica) - Cannabis ruderalis

 

Η κύρια ψυχοτρόπος (ναρκωτική) ουσία της κάνναβης είναι η Δ9-τετραϋδροκανναβινόλη, γνωστή ως THC, όμως για την παραγωγή του ελαίου της κάνναβης χρησιμοποιούνται οι σπόροι του είδους Cannabis Sativa. Οι σπόροι και κατ’ επέκταση το κανναβέλαιο δεν έχουν ψυχοδραστικές ιδιότητες, καθώς η περιεκτικότητα τους σε ΤHC είναι πολύ χαμηλή έως μηδενική.  Έτσι, το έλαιο κάνναβης, γνωστό ως Hemp oil ή αλλιώς Cannabis Sativa Seed Oil, χρησιμοποιείται στην κοσμετολογία και μάλιστα θεωρείται μοναδικό δώρο ομορφιάς, καθώς προσφέρει σημαντικά οφέλη στην επιδερμίδα.

 

Γιατί όμως να επιλέξω καλλυντικά με κανναβέλαιο;

Το έλαιο κάνναβης θεωρείται ένα από τα πιο πολύτιμα έλαια για την υγεία και την ομορφιά.

  • Είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες (Α, Β1, B2, B3, C, D, Ε) 
  • Eίναι πηγή μετάλλων (ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο, φώσφορο και κάλιο), στα οποία οφείλει τις αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές του ιδιότητες.
  • Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα 3 και ωμέγα 6 λιπαρά οξέα.

Χρησιμοποιείται σε προϊόντα περιποίησης για το πρόσωπο, το σώμα αλλά και τα μαλλιά, χαρίζοντας στο δέρμα βαθιά ενυδάτωση, απαλότητα,αφήνει τα μαλλιά πιο λαμπερά και υγιή από ποτέ, ενώ φημίζεται και για τις μαλακτικές του ιδιότητες και χρησιμοποιείται συχνά σε προϊόντα περιποίησης για την καταπολέμηση της ακμής, των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών.

Επίσης δεν είναι λίγες οι ιατρικές μελέτες που αναφέρουν τις θεραπευτικές ιδιότητες των κανναβινοειδών σε δερματικές παθήσεις όπως η ψωρίαση και άλλες ασθένειες, μετατρέποντας την κάνναβη σε ένα από τα πιο trendy συστατικά, για τα καλλυντικά σκευάσματα παγκοσμίως, μαζί με τη βλέννα σαλιγκαριού και το υαλλουρανικό οξύ.

 

Το μόνο που μένει λοιπόν είναι να διαλέξετε τα κατάλληλα για σας προϊόντα περιποίησης και να τα δοκιμάσετε. Δεν μπορείτε να τα βρείτε εύκολα στην αγορά; Η Propharm Cosmetics μπορεί να δημιουργήσει για εσάς τη δική σας σειρά καλλυντικών ιδιωτικής ετικέτας (facon) με βάση την κάνναβη. Aν σας ενδιαφέρει επικοινωνήστε μαζί μας ή πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο για να συμπληρώσετε τη φόρμα ενδιαφέροντος και ένας εκπρόσωπος μας θα επικοινωνήσει μαζί σας.

Δημιουργία καλλυντικών με κάνναβη (φασόν)

pay Πληρώστε με: Πιστωτική, Pay Pal, αντικαταβολή, κατάθεση σε τράπεζα

freeshipping Δωρεάν Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές άνω των 50€.

olivetouchΠαραγωγός & Διανομέας της Olive Touch

gift Αποκτήστε την Κάρτα Μέλους BTouch edition, αν είστε φοιτήτρια στο χώρο της αισθητικής.